aA
Prancūzijos socialistai domisi Lietuvos socialdemokratinės koalicijos perspektyvomis bei galimu bendradarbiavimu su ja, pranešė Lietuvos socialdemokratų partijos spaudos tarnyba.
Antradienį, Prancūzijos ambasadoriaus Michel Touraine (Mišelio Tureno) kvietimu, kadenciją baigęs prezidentas Algirdas Brazauskas, LSDP pirmininkas Vytenis Andriukaitis ir LDDP pirmininkas Česlovas Juršėnas dalyvavo priėmime Prancūzijos ambasadoje kartu su Prancūzijos premjero Lionel Jospin (Leonelio Žospeno) administracijos vadovo pavaduotoju socialistu Raymond Riquier (Raimonu Rikjė).

Kaip BNS sakė Č. Juršėnas, susitikime kalbėta apie Lietuvos vidaus ir užsienio politiką, jos tęstinumą po rudenį įvyksiančių Seimo rinkimų, Lietuvos ir Rusijos santykius bei Baltijos šalių integraciją į Europos Sąjungą.

Pasak Č. Juršėno, taip pat kalbėta apie Lietuvoje sukurtą socialdemokratinę koaliciją, jos santykius su kitomis partijomis.

Kaip pranešė LSDP spaudos tarnyba, socialdemokratinės koalicijos atstovai susitikime gavo kvietimus dalyvauti Prancūzijos socialistų partijos kongrese, kuris įvyks šių metų lapkričio mėnesį.

Anot LSDP pranešimo, taip pat buvo pasiūlyta užmegzti parlamentinius ryšius su Prancūzijos socialistų partijos parlamentarais ir surengti pasitarimus programiniais klausimais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.