aA
Žadintuvas, esantis šalia jūsų galės užkaisti rytinę kavą, jei tik jis bus aprūpintas programine įranga, kurią kuria "Sun Microsystems" ir "Sunbeam".
Bendras "Sun" ir "Sunbeam" padalinys “Thalia Products" kuria naujos kartos namų apyvokos daiktus su "namų tinklo" funkcija. Tikimasi sukurti programinę įrangą, remiantis "Sun" sukurtomis "Java", "Jini" ir "XML" technologijomis, panaudojant anksčiau sukurtus standartus. Naudodami šią programinę įrangą prietaisai galės bendrauti tarpusavyje.

Įdiegus "namų tinklo" funkcijas į buitinius prietaisus, jie patys žinos ką reikia daryti. Žadintuvas "pasakys" kavos virduliui, kada pradėti kaisti kavą, elektrinė paklodė pati palaikys norimą temperatūrą jums bemiegant, dūmų detektorius galės automatiškai paskambinti į gaisrinę, jei tik pajus gaisro pavojų.

Tikimasi, kad pirmuosius gaminius su "namų tinklo" funkcijomis “Thalia” pristatys jau kitų metų pradžioje. Greičiausiai tai bus žadintuvai, dūmų detektoriai, kavos virduliai ir elektrinės antklodės.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.