aA
Honkongo mokslininkai sukūrė robotę-tarnaitę, kuri valo grindis ir dirba be paliovos 24 valandas per parą.
Robotas, kuris valo visą namą ir netgi gali išvalyti dulkes po lova, bus parduodamas už 6500 JAV dolerių.

Pasak Honkongo dienraščio "The South China Morning Post", ši kaina 10 kartų viršija mėnesinį į Honkongą atvykusios "gyvos" tarnaitės atlyginimą, tačiau robotai nevalgo, dirba visą parą ir nereikalauja laisvų sekmadienių.

Robotą sukūrę mokslininkai teigė nemaną, jog robotas galės visiškai pakeisti gyvus namų padėjėjus, nes robotai negali prižiūrėti vaikų ir negali gaminti valgio.

Mokslininkai mano, jog robotus turėtų įsigyti ligoninės ir turto valdymo bendrovės, įsikūrusios didžiulėse patalpose, kurias reikia nuolat valyti.

"Tik įsivaizduokite - po jūsų namus visą parą laksto robotas. Daugelį žmonių tai tikriausiai įbaugintų", - sakė mokslininkai, pridūrę, jog jų sukurti robotai daro tik tai, ko žmonės nėra linkę, nenori ar neturėtų daryti, nes toks darbas yra purvinas ar pavojingas.

Kitas mokslininkų sukurtas robotas gali pakelti ir padėti į vietas objektus, nuimti ir uždėti kamščius. Mokslininkai tikisi, jog šis robotas ateityje bus patobulintas ir galės tapti tikru automatiniu biuro pagalbininku, sugebančiu kopijuoti dokumentus ir paruošti arbatos puodelį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.