aA
Uždarosios akcinės bendrovės (UAB) "Inkaro avalynė" darbininkai pirmadienį pradėjo bado akciją.
Kaip BNS sakė UAB "Inkaro avalynė" profesinės sąjungos pirmininkas Kazimieras Ruževskis, pirmadienį bendrovės teritorijoje, dviejose palapinėse, bado akciją pradėjo 3 vyrai ir 2 moterys.

Anot K. Ruževskio, jei pavyks gauti dar vieną didesnę palapinę, prie badaujančių žada prisijungti dar keletas žmonių.

"Jau nebėra ko tikėtis iš bendrovės vadovų. Mes dar tikimės, kad į mus atkreips dėmesį Vyriausybė, ar mes tikrai reikalingi kaip Lietuvos piliečiai, kaip žmonės", sakė K. Ruževskis.

Anot jo, eiliniam darbininkui įstatymai negalioja - "jei žmonės teisėtai reikalauja, kad būtų grąžinti beveik per metus uždirbti pinigai, tai jau įstatymų nebėra".

Bendrovės administracija darbininkams skolinga apie 1 mln. 300 litų.

"Inkaro koncerno" padaliniams UAB "Inkaro avalynė" ir AB "Inkaras" vasario 21 dieną iškelta bankroto byla, paskirti administratoriai, inventorizuojamas bendrovių turtas ir skolos, analizuojami buhalteriniai dokumentai.

Administratorių įsakymu uždraustas bet koks materialinių vertybių, finansinių ir buhalterinių dokumentų judėjimas bendrovėse.

Bendrovių vadovai netrukus turėtų būti atleisti iš darbo, o su kreditoriais bus atsiskaitoma pagal Įmonių bankroto įstatymą.

Septynių "Inkaro" padalinių veiklą tiria Ekonominių nusikaltimų tyrimų tarnybos (ENTT) pareigūnai, kurie artimiausiomis dienomis surinktą informaciją turi pateikti Kauno apygardos prokuratūrai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.