aA
Iš praėjusią savaitę Bangladešo Megnos upėje nuskendusio kelto gelbėtojai ištraukė 150 kūnų, sekmadienį pranešė vietos policija ir liudininkai. Karinio jūrų laivyno narai pasitelkę sonarus surado apie 60 metrų po vandeniu nugrimzdusį trijų denių keltą "Nasreen", kuris nuskendo antradienio naktį patekęs į vandens verpetą netoli Čandpūro miesto, esančio už 170 km į pietryčius nuo sostinės Dakos.
Paiešką apsunkino didelės musoninės liūtys ir smarkūs vėjai. Nors paskendusiame laive dar gali būti žuvusiųjų kūnų, manoma, kad kitas aukas srovė bus nusinešusi į Bengalijos įlanką. Dauguma rastų kūnų smarkiai sužaloti, todėl jų nepavyko atpažinti.

Keltas "Nasreen" galėjo plukdyti tik 300 žmonių, bet juo plaukė daugiau nei 600, iš kurių išsigelbėjo tik apie 200. Jiems padėjo laiveliais į pagalbą atskubėję vietos žvejai.

Katastrofa įvyko apie vidurnaktį, todėl dauguma keleivių miegojo. Katastrofos vietoje susilieja trys upės, o tai sukuria galingus ir pavojingus sūkurius, kurių ypač reikia saugotis per potvynius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.