aA
Per šeštąjį bulių bėgimą Šiaurės Ispanijos Pamplonos mieste šeštadienį buliai subadė du žmones. 31 metų britui buliaus ragas dūrė į nugarą, o 36 metų ispanui - į koją, paskelbė Pamplonos gelbėjimo tarnybos.
Buliai vaiko drąsuolius per bėgimą Pamplonoje
Buliai vaiko drąsuolius per bėgimą Pamplonoje
© EPA-ELTA
Sužeistieji buvo paguldyti į ligoninę drauge su aštuoniais kitais per bėgimą susižeidusiais vyrais. Dar 75 dalyviams buvo suteikta pagalba dėl pasitempimų ar įdrėskimų. Po šeštadienio bėgimo sužeistųjų skaičius viršijo 200. Aštuonis bėgikus subadė buliai, įskaitant 27 metų vyrą, kuriam dėl sužeisto pilvo teko skubiai daryti operaciją.

Per tradicinius bulių bėgimus kiekvieną rytą siauromis Pamplonos senamiesčio gatvelėmis šeši gyvuliai 825 metrus varomi į areną, kur juos vakare nukauna toreadorai. Šimtai žmonių ryžtasi bėgti priešais įsiutusius bulius. Vienintelis jų "ginklas" yra susuktas laikraštis.

Nuo 1924 metų per bėgimus žuvo 13 drąsuolių. Pernai buvo sužeistas 341 bėgikas, 40 iš jų - sunkiai. Pastaraisiais metais festivalis susilaukė gyvūnų teisių gynėjų kritikos.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.