aA
Vienoje didžiausių šalyje Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje saugomi leidiniai nėra apsaugoti nuo gaisro, nes jau daugiau kaip metai čia neveikia automatinė ugnies gesinimo sistema.
knygos
knygos
Kauno apskrities viešosios bibliotekos direktorius Alvydas Samėnas BNS sakė, kad praėjusių metų pavasarį bibliotekoje baigėsi radioaktyvių priešgaisrinės apsaugos sistemos jutiklių veikimo terminas ir jie buvo išmontuoti.

Direktoriaus teigimu, priešgaisrinė apsaugos sistema nėra išjungta, tačiau jį veiktų tik tuomet, jei ją mechaniškai įjungtų bibliotekos darbuotojai.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai BNS patvirtino, kad bibliotekos patalpos nėra apsaugotos, nes įsiplieskusį gaisro židinį bibliotekos darbuotojai gali pastebėti pavėluotai arba gaisras gali kilti ne darbo metu. Dėl to priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspektoriai jau ne kartą rašė nurodymus atnaujinti apsaugos sistemą.

A.Samėno teigimu, biblioteka yra išlaikoma Kultūros ministerijos, todėl ji ir turėtų skirti lėšų sistemos atnaujinimui. Pasak jo, priešgaisrinės sistemos atnaujinimas kainuotų apie 600 tūkst. litų.

"Bibliotekos patalpose iki šiol laikomi pasenę jutikliai. Nors jie pavojaus nekelia ir laikomi saugiai, tačiau juos vis vien reikia išgabenti, o už tai Radioaktyvių atliekų tvarkymo agentūra prašo apie 13 tūkst. litų, kurių mes neturime", - teigė direktorius.

1987 metais pastatytuose antruose Kauno apskrities viešosios bibliotekos rūmuose saugoma daugiau kaip 1 mln. įvairių leidinių, išleistų nuo 1945 metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.