aA
Italijos vyriausybės narys pramonės ministerijos pasekretorius Stefanas Stefanis (Stefanas Stefanis), kuris vokiečius išvadino "baltaplaukiais hypernacionalistais" ir arogantiškais alaus prisigėrusiais triukšmadariais, penktadienį pareiškė atsistatydinąs, pranešė šaltinis Italijos vyriausybėje. "S.Stefanis apie atsistatydinimą pranešė ne pramonės ministrui, bet tiesiai Italijos ministrui pirmininkui Silvio Berlusconiui (Silvijui Berluskoniui)", - teigė norėjęs išlikti anonimu šaltinis Italijos vyriausybėje.
"Pirmadienį jis formaliai patvirtins savo atsistatydinimą laiške pramonės ministrui. Gandai apie jo atsistatydinimą jau sklandė ore, taigi ši žinia nėra netikėta", - pridūrė šaltinis.

Kol kas nežinoma, ar S.Berlusconi patenkino pramonės ministerijos pasekretoriaus atsistatydinimą.

Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis (Gerhardas Šrėderis) penktadienį pareiškė, kad tokiais žodžiais vokiečius pavadinęs ir įtampą tarp Romos ir Berlyno sukėlęs Italijos vyriausybės narys nusipelnė atleidimo iš darbo.

Turizmą kuruojantis S.Stefani savo laiške, kurį praėjusią savaitę išspausdino dienraštis "La Padania", vokiečių turistus pavadino arogantiškais "baltaplaukiais hypernacionalistais", kurie kiekvieną vasarą triukšmingai užplūsta Italijos paplūdimius.

S.Stefani atsiprašymą šeštadienį išspausdino Vokietijos dienraštis "Bild".

"Atsiprašau, - S.Stefani teigė "Bild", - mylių Vokietiją, o jai mano žodžiai įskaudino vokiečius, norėčiau iš visos širdies jų atsiprašyti.

Italijos turizmą kuruojantys pareigūnai paragino vokiečius nekreipti dėmesio į žodžių karą ir atvykti atostogų Į Italiją.

Beveik 10 milijonų turistų iš Vokietijos sudaro 25 procentus visų per metus Italiją aplankančių užsieniečių, jie vidutiniškai užima 40 procentų visų viešbučių ir išleidžia 8 milijardus eurų (apie 28 milijardus litų).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.