aA
Į spaudos atstovų, lydinčių po Afriką keliaujantį JAV prezidentą George W. Bushą (Džordžą V. Bušą), lėktuvą pateko "zuikis", kuris be akreditacijos ir bilieto iš Pietų Afrikos perskrido į Ugandą bei prasmuko į kurortinį kompleksą, kuriame vėliau įvyko G. W. Busho susitikimas su Ugandos prezidentu.
Juodaodis lagamine - karikatūra
Juodaodis lagamine - karikatūra
© DELFI
Ant Viktorijos ežero esančiame poilsio ir pramogų centre pastebėjus neakredituotą neaiškios tapatybės asmenį, jis buvo sulaikytas, o JAV slaptosios tarnybos agentai aukštyn kojomis apvertė žiniasklaidos darbuotojų lėktuvą.

"Jis neturėjo akreditacijos. Jis neturėjo paso. Jis nieko neturėjo", - sakė Baltųjų rūmų kelionių skyriaus darbuotojas.

Jo teigimu, po šio incidento buvo "kruopščiai patikrintas" nuomotas "United Airlines" lėktuvas "Boeing 747", kuriuo vyksta apie 130 spaudos darbuotojų, Baltųjų rūmų pareigūnų ir Slaptosios tarnybos agentų. "Nėra jokių požymių, kad neakredituotas asmuo būtų prisiartinęs prie prezidento prezidento tiek, kad būtų jį išvydęs", - pabrėžė pareigūnas.

Radijo stočių tinklo "American Urban Radio" reporterė April Ryan (Eipril Rajan) papasakojo penktadienio rytą Pietų Afrikos sostinėje Pretorijoje susitikusi su vyru viešbutyje, kuriame buvo apsistoję žurnalistai. "Jis pasakė, "vyksiu su jumis į Ugandą", - sakė moteris, pridurdama, kad vyriškis teigė esąs reporteris iš Soueto, tačiau, atrodo, neturėjo jokios akreditacijos.

Jos spaudos darbuotojos kortelė buvusi patikrinta prieš įlipant į autobusą, nuvežusį delegacijos narius į oro uostą. Apsaugos pareigūnas, anot žurnalistės, sustabdęs įtartiną vyriškį prie autobuso durų, bet leidęs jam įlipti po to, kai šis pasakė, jog yra spaudos darbuotojas. Tada ji pametusi jį iš akių ir vėl išvydusi jau tik Ugandoje, kai apsaugos darbuotojai jį rėkiantį ir besispyriojantį vedė iš kurortinio komplekso, kuriame vėliau penktadienį JAV prezidentas susitiko su Ugandos lyderiu Yoweri Museveni (Joveriu Museveniu).

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.