aA
Ministras pirmininkas Algirdas Brazauskas teigia neketinantis dėl "kelių chuliganų" sukeltų incidentų inicijuoti Pabėgėlių priėmimo centro (PPC) iškeldinimą iš Jonavos rajono Ruklos miestelio.
Algirdas Brazauskas
Algirdas Brazauskas
© ELTA
"Tai nėra žaisliukas, kurį paimsime ir perkelsime. Tai kainuoja dešimt milijonų litų", - Vyriausybėje penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė premjeras.

Birželio pabaigoje Jonavos rajono savivaldybės taryba kreipėsi į premjerą ir Seimo pirmininko Artūro Paulausko su prašymu iškelti PPC iš Ruklos.

Tokį savo prašymą Jonavos tarybos nariai motyvavo tuo, kad PPC gyventojai kelia daug rūpesčių bei problemų vietos policijai bei Rukloje gyvenantiems žmonėms. Jonavos rajono savivaldybės taryba ateityje norėtų, kad Rukla taptų perspektyviu kariniu miesteliu.

Tuo tarpu premjero manymu, su viešąja tvarka kylančias problemas Rukloje turi spręsti policija, kuri jei būtina "turi imtis reikalingų priemonių palaikyti viešąją tvarką". Pasak A.Brazausko, jei yra būtinybė, policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius "turi išsiųsti atitinkamus padalinius ir padaryti tvarką".

"Kad keli chuliganai susimušė, daryti kokias tai kitas išvadas (perkelti PPC - BNS) aš nematau reikalo", - pabrėžė A.Brazauskas.

Pastarąjį kartą Rukloje konfliktas tarp vietos gyventojų ir PPC įnamių kilo birželį, kai grupė čečėnų išdaužė Rukloje esančio baro langus ir sudaužė šviestuvą. Taip čečėnai keršijo už bare sumuštą jų tautietį.

Vasario mėnesį prie Jonavos naktinio klubo susikivirčijusius vietinius gyventojus ir čečėnus pavyko sutramdyti tik policininkų būriui. Praėjus savaitei po šio įvykio, du čečėnai Rukloje sumušė ir apiplėšė vietos gyventoją.

1995 metais Rukloje įkurtame centre gyvena asmenys, kurių prašymus suteikti prieglobstį nagrinėja Lietuvos valdžia. Šiuo metu PPC gyvena maždaug 227 įnamiai, kurių dauguma čečėnų tautybės atvykėliai iš Rusijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.