aA
Valdančiosios koalicijos Vilniaus miesto taryboje dalyvė Tėvynės sąjunga penktadienį pareiškė, kad socialdemokratų prisijungimas prie valdančiosios daugumos "nei logiškas, nei reikalingas", tačiau neatmetė galimybės opozicijai atiduoti vieną vicemero postą.
Vilnius, Gedimino prospektas
Vilnius, Gedimino prospektas
© ELTA
"Manome, kad jau suformuota koalicija yra politiniu požiūriu natūrali, o savo sudėtimi yra pakankama, kad galutinai suformuotų likusius Vilniaus miesto valdžios institutus ir išrinktų reikiamus pareigūnus. Todėl, esant tokiai padėčiai, socialdemokratų įsijungimas į koaliciją neatrodo esąs nei logiškas, nei reikalingas", - teigiama penktadienį išplatintame Tėvynės sąjungos frakcijos Vilniaus miesto taryboje seniūno Kęstučio Masiulio pareiškime.

Anot jo, "įsijungus į centro dešiniąją koaliciją kairiajai partijai būtų sunkiau sutarti dėl bendrų veiksmų, ir tuo pačiu labai sumenktų opozicija".

Vilniaus miesto savivaldybės taryboje susiformavo centro-dešinės valdančioji dauguma, paremta Tėvynės sąjungos, Liberalų centro sąjungos ir Naujosios sąjungos koalicine sutartimi. Birželio pabaigoje 26-siais šios koalicijos balsais prieš 24-is ketverių metų mero kadencijai buvo išrinktas ankstesnis sostinės vadovas liberalas Artūras Zuokas.

Socialdemokratų partijos atstovas Gediminas Paviržis balandį buvo išrinktas meru, tačiau teismas sustabdė jo įgaliojimus, nes rinkimuose neteisėtai dalyvavo trys parlamentarai.

Socialdemokratams kartu su liberaldemokratais, lenkų ir rusų atstovais nepavykus išsaugoti G.Paviržį poste, šios partijos oficialiai pareiškė dirbsiančios opozicijoje. Tačiau Liberalų ir centro sąjungos lyderis Artūras Zuokas pareiškė neatmetąs galimybės G.Paviržiui pasiūlyti trečiąjį vicemero postą.

A.Zuokas nevienąsyk ragino sudaryti miesto plačiąją koaliciją, įtraukiant ir socialdemokratus bei kitas partijas, išskyrus liberaldemokratus, tarp kurių ir A.Zuoko įsivyravo gili politinė nesantaika.

"Pripažindami stiprios opozicijos svarbą demokratijos plėtrai ir užtikrinant politinių procesų skaidrumą, o taip pat norėdami padėti opozicijai sudaryti kuo geresnes veiklos sąlygas, mes siūlome opozicijoje likusioms partijoms suteikti vieną vicemero postą ir vadovavimą kontrolės komitetui", - pareiškime teigia K.Masiulis.

Jo teigimu, pačios opozicinės partijos turi nuspręsti, kas turėtų užimti šiuos postus. "Esame pasirengę gerbti ir paremti jų apsisprendimą dėl kandidatų į šiuos postus", - teigia konservatorius.

Meras A.Zuokas šią savaitę atostogauja.

Tačiau jį remiančios frakcijos už "Vilnių, kuriame gera gyventi visiems" atstovas vicemeras Algimantas Vakarinas BNS sakė, jog socialdemokratų prisijungimas prie valdančiosios daugumos būtų sveikintinas.

Jis taip pat pabrėžė, jog vicemero postas būtent turėtų būti skiriamas socialdemokratų, o ne kurios nors kitos opozicinės partijos atstovui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.