aA
Už Panevėžio prokuroro Gintauto Sereikos nužudymą ir kitus nusikaltimus Kupiškio rajono gyventojas Arūnas Varnas kalės 11 metų. Tokį nuosprendį penktadienį paskelbė bylą išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas. Jūratei Sereikienei priteistas civilinis ieškinys, kuris sudaro 17 tūkst. 880 litų.
J.Sereikienė
Nužudyto Panevėžio prokuroro Gintauto Sereikos šeima
© "Lietuvos žinios"
Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras G.Sereika buvo nužudytas 1999 metų sausio 25-sios vakarą prie savo namų. Žudikas prokuroro tykojo prie daugiabučio namo.

Bylos duomenimis, A.Varnas iš pistoleto TT į pareigūną šovė 7 kartus, G.Sereika mirė vietoje. Nužudytąjį po kurio laiko surado jo žmona. Teismo manymu, neįrodyta, kad šaudamas A.Varnas žinojo, kad G.Sereika yra prokuroras.

Teisme kaltinamasis teigė, kad tik iš televizijos kanalų žinių sužinojo, kad nušovė prokurorą.

Be p rokuroro nužudymo, Kupiškio rajono gyventojas 25 metų A.Varnas taip pat pripažintas kaltu dėl šaunamojo ginklo įgijimo, laikymo ir slėpimo, turto sunaikinimo ar sužalojimo tyčia, nusikaltimo slėpimo, nes padėjo kitiems nusikaltėliams supjaustyti ir sudeginti nužudyto verslininko Laimio Rasiulio kūną.

Šio nužudytojo artimiesiems priteistas 3 tūkst. litų civilinis ieškinys. Kaltinamasis teismui pasakojo, kad jis per draugą susipažino su panevėžiečiu Valdu Blinkevičiumi. Šis po kurio laiko pasakė, kad reikia pašalinti vieną žmogų, kuris neva jam "trukdo gyventi, tiesiog persekioja".

Manoma, kad V.Blinkevičius bijojo, jog G.Sereika gali sutrukdyti nutraukti jam iškeltą baudžiamąją bylą, todėl ryžosi jį pašalinti. Žmogžudystės užsakovas 37 metų V.Blinkevičius, pravarde "Blinkė" pernai rudenį buvo rastas nusižudęs Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo kameroje.

G.Sereikos nužudymo aplinkybes 2002-ųjų metų vasarą išaiškino Generalinės prokuratūros ir Kriminalinės policijos pareigūnai, tirdami Panevėžyje veikusios nusikalstamos grupės nusikaltimus.

A.Varnas buvo sulaikytas pernai liepos 22 dieną. 30-metis G.Sereika prokuratūros sistemoje dirbo nuo 1991 metų. 1995 metais jis tapo Panevėžio apygardos prokuratūros organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroru.

Kolegos jį apibūdino kaip principingą pareigūną, prokuroras nusikaltėlius siūlydavo bausti griežtomis bausmėmis. Nužudytas prokuroras buvo vedęs, be tėvo liko trys vaikai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.