aA
Vokietijos kancleriui Gerhardui Schroederiui (Gerhardui Šrėderiui) dėl kandžių Italijos vyriausybės nario replikų atšaukus savo atostogas Adrijos jūros pakrantėje esančiame Markės regione, jo pareigūnai už tai ketina reikalauti kompensacijos.
Gerhard Schroeder
Gerhard Schroeder
"Ketiname reikalauti kompensacijos už didelę mūsų regionui padarytą žalą", - Romoje sakė Markės regiono gubernatorius Vito D'Ambrosio (Vitas D'Ambrozijas).

Pramonės ministerijos pasekretorio Stefano Stefanio (Stefano Stefanio) įžeidžiančias replikas vokiečių turistų atžvilgiu jis palygino su "stichine nelaime" ir pareikalavo, kad Turizmo departamentas imtųsi veiksmų sugadintam Italijos įvaizdžiui Vokietijoje pataisyti.

Savo laiške, kurį praėjusią savaitę išspausdino dienraštis "La Padania", S.Stefani vokiečių turistus pavadino "baltaplaukiais hypernacionalistais", kurie kiekvieną vasarą triukšmingai užplūsta Italijos paplūdimius.

Pezaro provincijos pareigūnas Parlmiro Ucchielli (Parlmiras Ukielis) taip pat pareikalavo kompensacijos iš Silvio Berlusconi (Silvijaus Berluskonio) vadovaujamos dešiniųjų vyriausybės, o Pezaro miesto meras paragino S.Stefani atsistatydinti.

Visi šie pareigūnai yra Italijos opozicinės partijos nariai.

Kasmet Italijoje apsilanko apie 10 mln. vokiečių, kurie šioje šalyje išleidžia 7 mlrd. eurų (24 mlrd. litų).

Šiaurės Europos šalių turistai, o ypač vokiečiai, yra pamėgę Markės regioną, kur juos vilioja palyginti mažos kainos, gražūs paplūdimiai ir naktiniai klubai.

Vokietijos kancleris jau daug metų su šeima vasarą atostogaudavo Italijos Amalfio pakrantėje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.