aA
Prezidentas Valdas Adamkus atšaukė trečiadienį numatytą susitikimą su Seimo pirmininku Vytautu Landsbergiu, pranešė prezidento atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė.
V. Gaižauskaitė nenurodė priežasties, kodėl atšauktas susitikimas, dėl kurio buvo iš anksto sutarta.

Pasak kai kurių šaltinių Prezidentūroje, prezidentas atsisakė ketinimų susitikti su V. Landsbergiu, susipažinęs su jo pasisakymu per Seimo posėdį antradienį.

Seimo posėdyje, priimant pareiškimą, kritikuojantį neigiamą Rusijos požiūrį į Lietuvos siekį tapti NATO nare, V. Landsbergis atmetė pasiūlymus dar redaguoti dokumentą, sakydamas, anot posėdžio stenogramos, kad "mes girdėjome pasiūlymų redagavimo pretekstu atidėti, kol bus suderinta su prezidentu ar, galbūt, su Maskva".

Nei Prezidentūra, nei Seimo pirmininko atstovė nenurodė, apie ką V. Adamkus ir V. Landsbergis ketino kalbėtis trečiadienį planuotame, bet atšauktame susitikime.

Abi pusės pateikė priešingus atsakymus dėl šio susitikimo iniciatyvos.

Pasak Seimo pirmininko atstovės spaudai Loretos Zakarevičienės, susitikti anksčiau siūlė prezidentas, anot Prezidentūros atstovų - V. Landsbergis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.