aA
Afganistane per reidą pietinėje Kandaharo valstijoje buvo sulaikytas nuversto Talibano režimo aukšto rango pareigūnas ir konfiskuota daug sprogmenų gamybai naudojamų medžiagų, ketvirtadienį pranešė Kandaharo gubernatorius.
Handcuffs
Buvusio Talibano režimo gynybos ministro mulos Obaidullah (Obaidulos) brolis ir patarėjas suimtas viename iš gyvenamųjų namų Kandahare, sakė valstijos gubernatorius.

"Mes jį sugavome ir konfiskavome maždaug 1 200 detonatorių, - sakė jis žurnalistams Kabule. - Taip pat radome sprogmenų gamybos procese naudojamą įrangą ir maždaug 50 automatų".

Suimtojo pavardės ir jo sulaikymo dienos gubernatorius nenurodė. Mula Obaidullah buvo antrasis pagal rangą 2001 metais JAV vadovaujamos koalicijos nuverstos talibų vyriausybės pareigūnas.

Pastaraisiais mėnesiais Kandahare buvo surengta nemažai išpuolių prieš JAV vadovaujamos koalicijos ir naujosios vyriausybės pajėgas, dėl kurių pareigūnai kaltina talibų kovotojus.

Nuo metų pradžios Pietų Afganistane per susirėmimus žuvo maždaug 100 vyriausybinių pajėgų karių ir civilių gyventojų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.