aA
Irake praėjusią naktį per du išpuolius žuvo trys ir buvo sužeistas dar vienas JAV kareivis, ketvirtadienį pranešė JAV armijos atstovai spaudai. Dar vienas amerikietis, pasak pranešimų, žuvo per incidentą, nesusijusį su kovos veiksmais.
JAV kariškiai Irake
JAV kariškiai Irake
© EPA-ELTA
Vienas išpuolis prieš amerikiečių automobilių koloną vakar vakare įvykdytas Sadamo Huseino gimtajame Tikrito mieste, esančiame į šiaurę nuo Bagdado. Šio išpuolio metu žuvo vienas ir buvo sužeistas dar vienas JAV karys, sakė jaunesnysis puskarininkis Nicci Trentas (Nikis Trentas), kuris daugiau jokių detalių nepateikė.

Per kitą išpuolį, įvykdytą kiek anksčiau į pietus nuo sostinės esančioje Mahmudijoje, buvo nušauti du į pasalą patekę JAV kareiviai, sakė seržantas Patrickas Comptonas (Patrikas Komptonas).

Taipogi pranešama, kad Balado mieste, esančiame maždaug už 75 km į šiaurę nuo Bagdado, per incidentą, nesusijusį su kovos veiksmais, pastarąją parą žuvo vienas JAV karys. Daugiau detalių kol kas nepranešama.

Trečiadienį pateiktais Pentagono duomenimis, nuo gegužės 1 dienos, kai Jungtinės Valstijos paskelbė didžiųjų kovinių operacijų pabaigą, Irake iš viso žuvo 74 JAV kariai. Iš jų 29 žuvo per irakiečių surengtas atakas. Per ginkluotus susirėmimus taip pat žuvo šeši Didžiosios Britanijos karo policininkai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.