aA
Šiemet per pusmetį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai Lietuvos pasienyje nustatė 380 valstybės sienos pažeidimo atvejų. Tai 13,4 proc. daugiau nei per tą patį 2002 m. laikotarpį, kai pasieniečiai išaiškino 335 tokius atvejus, ketvirtadienį pranešė VSAT.
Pasienis
Pasienis
© ELTA
Beveik pusė - 177 - sienos pažeidimų sausį - birželį užfiksuota pasienyje su Baltarusija, ilgiausiame ir sudėtingiausiame Lietuvos sienos ruože.

653 kilometrų Lietuvos siena su Baltarusija, kaip ir siena su Rusija, traktuojamos kaip būsimosios išorinės Europos Sąjungos sienos. Jos apsaugai ir kontrolei stiprinti šiuo metu skiriamos didžiausios investicijos ir pasieniečių personalo resursai.

Pasienyje su Latvija VSAT pareigūnai per pusmetį išaiškino 65 sienos pažeidimus, su Lenkija - 63, su Rusija - 33.

Sulaikytų sienos pažeidėjų skaičius per pirmąjį šių metų pusmetį buvo beveik toks pat kaip pernai: šiemet pasienyje sulaikyti 464 tokie pažeidėjai, pernai - 451.

Pasienyje su Baltarusija sulaikyti 187 sienos pažeidėjai, su Latvija - 89, su Lenkija - 71, su Rusija - 36.

Dažniausiai neteisėtai sieną pažeidžia Lietuvos piliečiai - jų pasieniečiai per pusmetį sulaikė 249. Taip pat sulaikyti 49 sienos pažeidėjai baltarusiai, 35 latviai, 25 rusai ir tik 4 lenkai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.