aA
Motinos Teresės įkurta moterų vienuolija siekia įregistruoti savo pirmtakės vardo autorines teises ir taip tikisi sukliudyti kitoms organizacijoms, pradedant bankais ir baigiant verslo mokyklomis, pasipelnyti iš visame pasaulyje garsios Nobelio taikos premijos laureatės įvaizdžio.
Mother Teresa
"Mes siekiame teisiškai apsaugoti nuo panaudojimo mūsų emblemą ir tokios pat apsaugos norime Motinos Teresės vardui bei Dievo meilės misionierių kongregacijos seserims, - teigiama vienuolijos vyresniosios sesers Nirmalos pareiškime. - Per savo gyvenimą Motina Teresė daugybę kartų yra išsakiusi norą, kad jokie kiti asmenys ar organizacijos nenaudotų jos vardo be jos pačios, o po jos mirties - be jos įpėdinės sutikimo".

1950 metais įkurta Dievo meilės misionierių seserų kongregacija teigia gavusi pranešimų, kad kelios organizacijos naudojasi ne tik Motinos Teresės vardu, bet ir vienuolijos emblema, kurioje vaizduojamas rožinio karoliukais apjuostas ovalas su kryžiumi viduryje.

Tiesa, ordinas jau sugebėjo įtikinti Motinos Teresės vadybos institutą (Mother Teresa Institute of Management) atsisakyti šio skambaus pavadinimo. Žiniasklaida praneša, kad tarp vienuolės vardu ketinančių pasinaudoti organizacijų yra ir bankas.

Kaip naujienų agentūrai "Reuters" sakė vienas iš kongregacijos teisininkų, Dievo meilės misionierės dėl autorinių teisių kreipėsi į Indijos patentų biurą.

Paskelbti Motiną Teresę palaimintąja Vatikanas ketina spalio 19 dieną. Paskelbimas palaimintąja yra žingsnis kanonizacijos (paskelbimo šventąja) link.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.