aA
Aiškinamasi, ar policijai įkliuvęs Jolantos Iminickaitės nužudymu įtariamas asmuo nėra pakaunėje ir Dzūkijoje siautėjęs maniakas.
Po daugiau kaip tris savaites užsitęsusių paieškų teisėsaugininkams Garliavoje pavyko sulaikyti 25 metų kaunietės Jolantos Iminickaitės nužudymu įtariamą vyriškį. 28 metų sulaikytojo įvykdytas žiaurus nusikaltimas panašus į Garliavą bei Alytų sukrėtusius šešių senyvo amžiaus moterų nužudymus, tačiau pareigūnai nesiskelbia sučiupę maniaku pramintą žudiką.

Auką aptiko vaikai

Garliavoje nuomojamame bute 28 metų S.M. buvo sulaikytas užvakar iš ryto, o po pietų jį teismas leido suimti 3 mėnesiams. J.Iminickaitės nužudymą tiriantys pareigūnai kol kas neskelbia jo pavardės ir aiškinasi, ar šis asmuo negalėjo įvykdyti daugiau nusikaltimų. Prieš beveik metus įtariamasis grįžo iš įkalinimo įstaigos, kur atliko bausmę už išžaginimą, ir šis teistumas dar nėra išnykęs. Iš viso jis jau teistas 3 kartus - dukart už išžaginimą bei kartą už chuliganizmą.

Žudiko pėdsakų policija ieškojo nuo birželio 16-osios, kai tądien vidurdienį VII forto teritorijoje žaidę vaikai 4 metrų aukščio šlaito apačioje rado išrengtos jaunos moters kūną, pridengtą šakomis. Netoliese buvo numesti jos batai, kelnės.

Aukos asmenybę pavyko nustatyti tos pačios dienos vakare. Nužudytąją morge atpažino motina.

Vilgelmina Iminickienė per televiziją išgirdusi apie šiurpų paauglių radinį, ne juokais sunerimo, kad nuo savaitgalio į namus negrįžta jos dukra Jolanta. Paskutinį kartą motina matė dukrą birželio 14-ąją, šeštadienį, kai po pietų ši išsirengė pas draugę, su kuria prieš tris mėnesius susipažino gulėdama Akių klinikoje. Žadėjo ilgai neužtrukti, tačiau negrįžo nei tądien, nei sekmadienį. Kadangi pirmadienį iš ryto reikėjo į darbą, mama pamanė, kad dukra į jį eis tiesiai iš draugės namų.

Po šokių laukė mirtis

Nusikaltimą tiriantys pareigūnai pirmiausia ėmėsi ieškoti merginos draugės, tačiau ši versija nepasitvirtino. Draugė pareigūnams teigė paskutinį kartą Jolantą mačiusi atsisveikinant ligoninėje.

Vėliau tyrimo metu nustatyta, jog mergina šeštadienio pavakarę buvo pastebėta Savanorių prospekte, netoli restorano “Laukinis arklys”. Tą patį vakarą ji lankėsi Aklųjų draugijos pastate, kur vyko pagyvenusių žmonių šokiai. Pareigūnai kreipėsi į visuomenę pagalbos tikėdamiesi, kad kas nors lemtingąją dieną bus įsidėmėję, su kuo bendravo stambaus sudėjimo 170 cm ūgio šviesiaplaukė mergina.

Atrodo, kad būtent į šį policijos prašymą atsiliepė žmonės, kurie prisiminė matę, jog šokiuose J.Iminickaitė bendravo su vienu vaikinu. Jo paieškos teisėsaugininkus atvedė iki Garliavos, kur nuomojamame bute įtariamasis buvo sulaikytas.

“Kauno dienos” žiniomis, Druskininkuose gimęs vyras prisipažino nužudęs merginą, su kuria tą patį vakarą susipažino pagyvenusių žmonių šokiuose. Akivaizdu, kad naujasis pažįstamas tikėjosi ne tik su mergina pašokti, bet ir sulaukti kūniškų malonumų. Vyras mėgino priversti moterį mylėtis, tačiau ši pasipriešino. Tai greičiausiai ir sukėlė įtariamojo pyktį, kuris buvo išlietas pačia žiauriausia forma.

Ekspertai nustatė, jog šalia Kauno medicinos universiteto Akių klinikos aptikta mergina buvo pasmaugta. Pirminė ekspertizė nepatvirtino, jog auka prieš tai išprievartauta - akivaizdžių išžaginimo požymių nenustatyta. Tam paskirta pakartotinė ekspertizė.

Senutės žudytos smaugiant

Šį įvykį tiriantys Kauno apygardos prokuratūros pareigūnai kol kas nėra linkę komentuoti žudiko motyvų. Nieko nekalbama ir apie tai, ar niekur nedirbantis įtariamasis negalėjo padaryti daugiau nusikaltimų. Tačiau prisiminus pastaraisiais mėnesiais Garliavoje, Alytuje ir Merkinėje įvykdytus nužudymus, negalima nepastebėti daugybės šių nusikaltimų sutapimų.

Kaip jau rašėme, vien tik balandį ir gegužę Garliavoje buvo pasmaugtos dvi senyvo amžiaus moterys, dar vieną kėsintasi nužudyti. Nuo kovo vidurio Alytuje ir Merkinėje taip pat užpultos ir nužudytos 4 senutės, dar viena liko gyva.

Panašų nusikaltimų braižą pastebėję teisėsaugininkai neatmetė tikimybės, jog vienišas senutes užpuldinėjo vienas ir tas pats asmuo. Pirmasis nusikaltimas užregistruotas kovo 12-ąją Alytuje. Užpulta moteris, kurią smaugdamas nepažįstamasis reikalavo pinigų, tik laimingo atsitiktinumo dėka liko gyva. Po penkių dienų nužudyta 92 metų senutė rasta Merkinėje. Dar po dviejų dienų tokio paties braižo nusikaltimas vėl užregistruotas Alytuje.

Garliavoje pirmoji auka rasta balandžio 24 dieną, o po mėnesio vėl toks pats įvykis užregistruotas Alytuje. Gegužę maniakas sugrįžo į Garliavą - savo namuose rasta nužudyta 83 metų moteris.

Birželio 11-ąją žudikas vėl lankėsi Alytuje. Septintąja jo auka tapo 77 metų alytiškė. Jau po paros kėsintasi nužudyti dar vieną Garliavos gyventoją, bet ši užpuoliką atbaidė kariniu švilpuku.

Į visų aukų namus įslinkta naktį, joms miegant. Visais atvejais vidun patekta tuo pačiu būdu - pro langą. Pagal išstumtų langų parametrus atkreiptas dėmesys, jog įsilaužėlis neturėtų būti stambus vyras. Būtent taip apibūdinamas ir J.Iminickaitės nužudymu įtariamas asmuo.

Taip pat nustatyta, kad dauguma nužudytųjų pasmaugtos, o iš jų namų pagrobti ne tik menkaverčiai daiktai, bet ir maisto produktai.

Vis dėlto vakar kalbinti Kauno rajono policijos pareigūnai, tiriantys Garliavoje įvykdytus nusikaltimus, kol kas neskuba sieti šių nužudymų su J.Iminickaitės mirtimi. Daugiausia abejonių kelia tas faktas, jog sulaikytas įtariamasis Garliavoje butą išsinuomojo birželio pradžioje, kai miestelyje jau buvo nužudytos abi moterys.

Grįžęs iš įkalinimo įstaigos jis gyveno Kaune su šeima. Ar tikrai ne šis asmuo šiurpino pakaunės ir Dzūkijos gyventojus, tikimasi išsiaiškinti baigus tyrimą.