aA
Iraniečių dvynių Ladan ir Laleh Bijani (Ladan ir Lalės Bidžani), kurios mirė chirurgams atskyrus jų suaugusias galvas, palaikai ketvirtadienį iš Singapūro išvežti į jų tėvynę.
Į Teherano oro uostą pasiimti palaikų turi atvykti seserų tėvai, kurie išsiveš jas laidoti, sakė Irano ambasados darbuotojai.

"Jų tėvas ir motina nusprendė, kad jos bus palaidotos Širazo mieste", kur jie gyvena, sakė ambasados pareigūnas Reza Rezaie (Reza Rezajė).

Irano vyriausybė, kuri planuoja valstybinę atsisveikinimo su dvynėmis ceremoniją, išreiškė liūdesį dėl jų mirties, tačiau nesipiktino Singapūro gydytojų sprendimu atlikti jų atskyrimo operaciją, nors kai kurie medicinos etikos specialistai teigė, jog operacija buvo pernelyg rizikinga ir jos nebuvo galima daryti.

Ladan ir Laleh mirė antradienį, per operaciją netekusios daug kraujo. Antroji sesuo mirė pusantros valandos po to, kai užgeso pirmosios gyvybė. Siamo dvynių atskyrimo operacija, prasidėjusi sekmadienį, tęsėsi daugiau kaip dvi paras.

Seserų drąsa ir ryžtas gyventi atskirus gyvenimus sujaudino daugybę žmonių visame pasaulyje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.