aA
Jungtinės Valstijos pradėjo karą Irake ne dėl naujų įrodymų apie jo turimus masinio naikinimo ginklus, trečiadienį pareiškė JAV gynybos sekretorius Donaldas Rumsfeldas (Donaldas Ramsfeldas).
D.Rumsfeld
D.Rumsfeld
© EPA-ELTA
JAV pajėgos pradėjo karinius veiksmus ne todėl, kad mes radome naujų reikšmingų įrodymų apie Irako masinio naikinimo ginklų gamybą, - sakė D.Rumsfeldas Senato pakomitečio posėdyje - Mes ėmėmės veiksmų, nes pamatėme įrodymus naujoje šviesoje, žvelgdami pro rugsėjo 11 dieną įgytos mūsų patirties prizmę".

"Ši patirtis pakeitė mūsų požiūrį į JAV pažeidžiamumą", - sakė D.Rumsfeldas, kalbėdamas apie Jungtinėms Valstijoms grėsmę keliančias "galingais ir moderniais ginklais ginkluotas teroristines valstybes" ir "teroristų tinklus".

Pasak D.Rumsfeldo, sprendimą pradėti karą priėmė ne Vašingtonas - tokį kelią pasirinko Irako diktatorius Saddamas Husseinas (Sadamas Huseinas).

Prieš karą JAV prezidento Geoge'o W.Busho (Džodžo V.Bušo) administracijos pareigūnai tvirtino, kad kariniai veiksmai prieš Saddamo Husseino režimą būtini, nes Irako turimi masinio naikinimo ginklai kelia grėsmę JAV ir jų sąjungininkių saugumui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.