aA
Vokietijos federalinis kancleris Gerhardas Schroederis (Šrioderis), reaguodamas į vieno Italijos vyriausybės pareigūno nepagarbų atsiliepimą apie vokiečius, nusprendė šiemet neatostogauti Italijoje, trečiadienį Berlyne informavo vyriausybiniai šaltiniai
Gerhard Schroeder
Gerhard Schroeder
© EPA-ELTA
Italijos pramonės ministerijos vicesekretorius Stefano Stefanis, atsakingas už turizmą, atsisako atsiprašyti už savo pareiškimą, jog vokiečių turistai yra Italijos paplūdimius užplūstantys "hipernacionalistiškai nusiteikę blondinai".

Išgirdęs šį pareiškimą, G.Schroederis pagrasino atšaukti numatytas atostogas. Anot šaltinių, šiemet jis savo vasaros atostogas praleis gimtajame Hanoverio mieste.

Kelios dienos prieš S.Stefanio pasisakymą Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconis sukėlė tarptautinį skandalą, palygindamas Vokietijos atstovą Europos parlamente su nacių koncentracijos stovyklos komendantu.

Vokietijos vyriausybės vadovas jau daugelį metų su šeima atostogaudavo Italijos Amalfio pakrantėje. Kasmet Italijoje apsilanko apie 10 mln. vokiečių, čia išleidžiančių apie 7 mlrd. eurų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.