aA
Varėnos pasieniečiai po gaudynių ir šūvių į bėglio ratus sulaikė du prabangius vogtus visureigius, kuriuos buvo mėginama išgabenti į Baltarusiją. 2002 metais pagaminti visureigiai "BMW 5X" ir "Range Rover" Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnams įkliuvo trečiadienio naktį.
Gun
Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) teigimu, prabangias mašinas pasieniečiai pastebėjo kelyje Varėna-Marcinkonys. Apie tai radijo ryšiu buvo informuoti visi netoliese buvę pasieniečių ekipažai ir patruliai, kurie pasuko minėtos vietovės link.

Miško keliuke netoli Zervynų vienas pasieniečių ekipažas mėgino sustabdyti automobilį "Range Rover". Tuo pat metu priešaky, už keliasdešimt metrų kitas pasienietis ant kelio patiesė priverstinio stabdymo juostą, vadinamąjį "ežį".

"Range Rover" vairuotojas nepakluso reikalavimui sustoti ir pralėkė vos nepartrenkęs jį stabdžiusio pasieniečio. Tačiau, išvydęs ant kelio patiestą "ežį", bėglys staigiai pristabdė automobilį, pasuko į mišką ir dideliu greičiu, meistriškai laviruodamas tarp tankiai augančių medžių, pralėkė kelis šimtus metrų, vėl išlėkė ant to paties kelio ir pasuko Marcinkonių link.

Tačiau jam kelią užtvėrė priešpriešiais tarnybiniu visureigiu "Land Rover" atskubėjęs kitas Varėnos pasieniečių specialiojo būrio ekipažas. Užblokuotas "Range Rover" sustojo, o jo vairuotoją pasieniečiai sulaikė.

Gaudynių metu keliuku Zervynų link važiavęs kitas visureigis "BMW X5" taip pat nepakluso pasieniečių reikalavimui sustoti. Tuomet du Specialiojo būrio pareigūnai po dviejų įspėjamųjų šūvių į orą iš tarnybinių pistoletų iššovė po 7 kulkas į bėglio ratus ir juos peršovė.

Viena nuo kelio rikošetu atsimušusi kulka išmušė galinį "BMW" langą. Po to visureigio vairuotojas susidūrė su "ežiu", tačiau jį pervažiavo ir prakiurusiomis padangomis nulėkė Zervynų link. BMW pareigūnai aptiko paliktą šalikelėje, maždaug už kilometro. Vairuotojas buvo spėjęs pasislėpti miške.

Miške, netoli numesto visureigio pasieniečiai aptiko ir tuščią krovininį mikroautobusą "Mercedes-Benz 207D" su lietuviškais registracijos numeriais. Jo savininką, kaip įtariama, mėginusį išgabenti visureigius per sieną į Baltarusiją, grįžtantį paryčiais namo sulaikė pasaloje laukę pareigūnai.

Nustatyta, kad 2002 metais pagamintas visureigis "BMW 5X" šių metų birželio 10 dieną buvo pavogtas Vokietijoje. Manoma, kad vogtas yra ir prabangus "Range Rover", taip pat pagamintas 2002-asiais.

"Mercedes-Benz" savininkas ir "Range Rover" vairuotojas uždaryti į Varėnos rajono policijos komisariato areštinę.

Ikiteisminį tyrimą dėl šio įvykio atlieka VSAT Varėnos rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnai.

Šiemet pasieniečiai jau sulaikė 230, kaip įtariama, vogtų automobilių, kuriuos bandyta gabenti per Lietuvos sieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.