aA
Opozicinė Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcija prašo prezidentą vetuoti praėjusią savaitę Seimo priimtą Piniginės socialinės paramos mažas pajamas gaunančioms šeimoms įstatymą. Konservatoriai prieštarauja nuostatai, jog šeima laikomi "sutuoktiniai arba kartu gyvenantys bendro ūkio siejami nesusituokę asmenys".
Kissing
"Ši formuluotė įtvirtina visai klaidingą ir ydingą šeimos sąvokos supratimą. Mūsų įsitikinimu, gyvenantys kartu, bet ne santuokoje asmenys negali būti vadinami šeima", - teigiama opozicinės frakcijos kreipimesi į prezidentą.

"Šeimos vertybės yra tradicinės krikščioniškosios visuomenės vertybės. Valstybė privalo aiškiai parodyti, kad tradicinė sveika šeima yra valstybės politikos prioritetas", - pažymima jame.

Seimo priimtu įstatymu sugriežtinama socialinės paramos teikimo sąlygos, įvedant reikalavimą paramos prašytojams deklaruoti savo turtą ir pajamas. Tai turės daryti abu sutuoktiniai arba kartu gyvenantys asmenys.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.