aA
Telekomunikacijų specialistai antradienį Vilniaus apygardos teismo salėje išbandė garso ir vaizdo techniką, kuri bus naudojama penktadienį įvyksiančiame karo nusikaltimais kaltinamo Aleksandro Lileikio teismo posėdyje. "Pradėti galimybių tyrimo ir testavimo darbai", BNS pranešė bendrovės "Lietuvos telekomas" atstovė spaudai Diana Ročienė.
Vaizdo konferencijos įrangą sumontavo "Lietuvos telekomo" dukterinės įmonės "Lietuvos telekomo verslo sprendimai" darbuotojai.

Teismo salėje ir A. Lileikio artimųjų bute Vilniuje, kur gyvena sunkiai sergantis 93 metų teisiamasis, bus sumontuota po vaizdo kamerą, vaizdo dekoderį ir televizorių.

Dėl prastos sveikatos kaltinamasis negali atvykti į teismą, todėl pirmą kartą Lietuvoje teismo posėdyje bus naudojamasi garso ir vaizdo ryšiu.

"Techninės galimybės yra užtikrintos, mes pasiruošę techniškai teikti šią paslaugą, mes darome viską, kad tai būtų padaryta kuo kokybiškiau", sakė D. Ročienė.

Galutinės kainos už vaizdo konferencijos paslaugą šalys kol kas nesuderino. Kaina priklausys nuo to, kiek valandų truks vaizdo konferencija.

Birželio pradžioje paskelbtose medikų išvadose sakoma, kad A. Lileikis gali duoti parodymus, tačiau tai gali sukelti pavojų jo gyvybei.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.