aA
Antradienio pavakare į Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato areštinę uždarytas Vilniaus rajono gyventojas, kuris prisipažino liepos 6-osios naktį po avarijos paslėpęs žuvusios merginos kūną, o automobilį - sudeginęs.
Apie 16.30 val. atėjęs į Vilniaus rajono apylinkės prokuratūrą, A. K. (g. 1978 m.) paaiškino, kad avarija įvyko apie 1 val. nakties Vilniaus rajone, kelio Dirmeitai-Sužionys-Skirlėnai 19-ajame kilometre. Vairuodamas automobilį "Mazda 323", jis nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį.

Eismo įvykio metu žuvo kartu važiavusi 18-metė L. L., kurios kūną vyriškis paslėpė šalia avarijos vietos esančiame miške. Dar viena kartu važiavusi mergina buvo nesunkiai sužeista.

Iš kaimynų pasiskolinęs traktorių, vairuotojas automobilį nutempė į miško masyvą ir padegė, o pats iš įvykio vietos pasišalino.

Manoma, kad tokį vairuotojo elgesį iš dalies nulėmė avarijos metu patirtas šokas. Kaip Eltai sakė Vilniaus rajono apylinkės prokuratūroje, žuvusios merginos palaikai antradienį buvo surasti - avarijos kaltininkas parodė pareigūnams vietą, kur paslėpė savo pažįstamos kūną.

Pareigūnai neatmeta galimybės, kad sąžinė nelaimės kaltininkui galėjo ir neprabusti, jeigu dingusios merginos nebūtų pradėjusi ieškoti jos motina. Svarstydamas, kaip suktis iš padėties, vyriškis pasitarė su advokatu, o šis jam rekomendavo pačiam ateiti į prokuratūrą ir viską prisipažinti - nuoširdus prisipažinimas teisme tampa kaltę lengvinančia aplinkybe.

Pareigūnų teigimu, įtariamasis iš sulaikymo greičiausiai bus paleistas, nes nėra pagrindo kreiptis į teismą prašant jam skirti suėmimą.

Kol kas nenustatyta, ar avarijos kaltininkas nelaimės metu buvo blaivus. Pareigūnams žinoma tik tai, kad minėtą automobilį jis pirko penktadienį, nelaimės išvakarėse.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.