aA
Vienas Arkanzaso teisininkas apkaltintas JAV paštu išsiuntęs gyvatę ir taip sukėlęs grėsmę adresato gyvybei, antradienį pareiškė federaliniai prokurorai.
Kobra, gyvatė
Teisininkas Bobas Samas Castlemanas (Bobas Semas Keslmanas) ir jo sūnus Robertas Jerrodas Castlemanas (Robertas Džerodas Keslmanas) apkaltinti praėjusią savaitę į už 225 kilometrų nuo gimtojo Litl Roko esantį miestelį, "tikėdamiesi nužudyti arba sužeisti" siuntinio gavėjus, išsiuntę gyvatę, teigia prokurorai.

Jei kaltinimai pasitvirtins, tėvas ir sūnus gali būti nuteisti kalėti 25 metus.

Vieno metro ilgio gyvatę adresatai gavo gyvą, tačiau aukų išvengta.

"Šiuo metu negaliu kalbėti apie įvykio motyvą. Viskas turėtų išaiškėti vėliau", - teigė Litl Roko prokuroras Budas Cumminsas (Badas Kaminsas). Teismo dokumentuose teigiama, kad praėjusių metų rugsėjį gyvybingoji gyvatė, iškentusi kelionę paštu, buvo atgabenta Albertui Statonui (Albertui Steitonui), prieš kurį, manoma, ir buvo surengtas šis išpuolis. A. Statono žmona, atidariusi siuntinį ir pamačiusi gyvatę, iškvietė policiją, kurios pareigūnai gyvį užmušė.

Gyvatė bus panaudota teisme kaip įrodymas. "Manau, kažkur turime užšaldę tą gyvatę", - sakė B. Cumminsas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.