aA
Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas antradienį atmetė pensininko iš Trakų skundą byloje dėl tarnybos metų sovietų armijoje prilyginimo bendrajam pensijų draudimo stažui. Pensininkas taip pat siekė, kad tarnyba sovietinėje armijoje būtų pripažinta kaip prievartinis darbas.
teismas
teismas
Trakiškio Romualdo Lanko skundą teismas atmetė, teigdamas kad jo tenkinti nėra pagrindo. Vyriausiasis administracinis teismas paskelbė, kad palieka galioti nepakeistą Vilniaus apygardos teismo administracinio teismo nutartį.

Šio teismo nutartyje rašoma, kad asmenų, išvežtų priverstiniams darbams, laikas prilygintas darbo stažui todėl, kad prieš šiuos asmenis buvo taikomos akivaizdžios represinės priemonės, to negalima pasakyti apie būtinąją tarnybą sovietinėje armijoje.

R.Lankas žurnalistams po posėdžio teigė, kad norėdamas apginti savo teises, jis kreipsis į Europos žmogaus teisių teismą Strasbūre.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.