aA
Aplinkos ministerija Vyriausybei siūlo suvienodinti visų nuomininkų teises ir nuomininkams, likusiems gyventi gyvenamuosiuose namuose, kurių savininkai nenori susigrąžinti, patalpas perduoti neatlygintinai.
Namas
Namas
Vadovaujantis Civiliniu kodeksu, numatoma priimti nuostatą, kad savivaldybės nuomojamų iš savininko gyvenamųjų patalpų mokesčio dydis nustatomas šalių susitarimu, o jo maksimalų dydį nustato Vyriausybė.

Vyriausybei trečiadienį posėdyje teikiamame svarstyti Piliečių nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo įstatymo pakeitimo projekte konkrečiai apibrėžtos nuomininkų ir savininkų garantijos, jų teisės ir pareigos, grąžintinų gyvenamųjų patalpų nuomos principai.

Numatoma taip pat papildyti žemės išpirkimo atvejus, nustatyti gyvenamųjų patalpų išpirkimo atvejus. Vyriausybės posėdžiui bus pateiktas svarstyti ir kompensacijų už valstybės išperkamą nekilnojamąjį turtą dydžio, šaltinių, mokėjimo terminų, taip pat garantijų ir lengvatų teikimo tvarka.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.