aA
Grupuotės "Islamo džihadas" vietos padalinys antradienį teigė Izraelyje surengęs savižudžio sprogdintojo išpuolį, tačiau šios palestiniečių karinės grupuotės vadovybė patikino besilaikanti jau 10 dienų trunkančių paliaubų.
Per išpuolį Izraelyje sugriautas namas
Per išpuolį Izraelyje sugriautas namas
© EPA-ELTA
Vakarų Kranto Dženino mieste įsikūrusi "Islamo džihado" kuopelė savo pareiškime pagrasino surengsianti daugiau atakų, panašių į pirmadienio naktį įvykdytą išpuolį, per kurį savo namuose žuvo viena izraelietė, jeigu Izraelis nepaleis į laisvę visų kalinčių palestiniečių.

"Islamo džihado" vadovybė Gazos Ruože tikino nieko nežinanti apie šiuos Dženine veikiančio sparno reikalavimus.

Izraelio policija antradienį teigė, kad šis Izraelio centriniame mieste nugriaudėjęs sprogimas yra pirmoji tokio pobūdžio ataka nuo paliaubų, kurios buvo paskelbtos prieš dešimt dienų, pradžios.

Pasak policijos atstovo spaudai Gilo Kleimano (Gilo Kleimano), savižudžio bomba veikiausiai sprogo pirma laiko, kai jis užėjo į 65 metų moters namus Izraelio ūkininkų gyvenvietėje, esančioje į šiaurę nuo Tel Avivo.

Pasak ugniagesių viršininko, iš pradžių manyta, kad šį sprogimą Izraelio centre esančioje Kfar Jabeco gyvenvietėje sukėlė dujų nuotėkis, tačiau nepavykus nustatyti žuvusio vyriškio tapatybės, kilo įtarimų, kad jis galėjo būti palestiniečių savižudis sprogdintojas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.