aA
Sudano šiaurės rytuose antradienį nukritus "Sudan Airways" lėktuvui "Boeing 737", žuvo 116 žmonių, o gyvas liko tik vienas vaikas, pranešė pareigūnai.
Boeing 737
Sudano televizija praneša, kad į sostinę Chartumą turėjęs skristi lėktuvas nukrito netrukus po pakilimo, netoli Raudonosios jūros pakrantėje esančio Port Sudano miesto. Nurodoma, kad žuvo 105 keleiviai ir 11 įgulos narių.

Televizija ir valstybinis radijas nurodė, kad lėktuvas sudužo maždaug 4 val. vietos (ir Lietuvos laiku) dėl "techninio gedimo" ir kad vienas dvejų metų vaikas liko gyvas, tačiau vietos valdžios pareigūnas vėliau pranešė, kad katastrofos priežastis vis dar neaiški.

"Sudan Airways" atstovas spaudai patvirtino, kad sudužo bendrovės lėktuvas, skridęs iš Port Sudano į Chartumą ir kad žuvo 116 žmonių.

Lėktuvui pakilus, pilotas pranešė, kad kažkas negerai ir pasuko atgal. Lėktuvas sudužo bandydamas nutūpti Port Sudano oro uoste.

Vienas "Sudan Airways" darbuotojas sakė, kad šis lėktuvas buvo vienintelis, priklausęs oro bendrovei. Kiti jos lėktuvai yra nuomojami.

Prieš metus Centrinės Afrikos Respublikos sostinėje Bangyje nukritus "Sudan Airways" transportiniam lėktuvui žuvo 23 žmonės - keleiviai ir įgulos nariai.

1990-ųjų gruodį kitas šios oro bendrovės transportinis lėktuvas sudužo artindamasis prie Kenijos sostinės Nairobio oro uosto.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.