aA
Klausimas

Gerbiamoji daktare, Rašau jums jau antrą kartą, nes iškilo klausimų net ir po to, kai paklausiau jūsų patarimo. Anksčiau minėjau, kad labai jautriai reaguoja krūtis į kontraceptikus. Naudojau harmonet buvo daug pašalinių poveikių, krūtys kaip akmuo. Pradėjau trifazinius Trivora. Jaučiausi neblogai, bet skausmai, panaudojus kelis mėnesius, vėl atsirado. Onkologas pasakė, kad atsirado mastopatija. Jūs patarėte pasirinkti tabletes su gestagenų, pabandžiau mercilon. Pradėjau jaustis labai blogai, vėlgi ypač krūtys nuolatos skaudėjo ir stangrėjo, nuolat buvo tepliojimai. Ginekologė jau nežinojo, ką patarti, ir sakė, kad geriau man jokių tablečių nevartoti. Suprantu, kad juos sunku parinkti, bet jau jaučiuosi kaip bandymo triušis. Pradėjau naudoti žvakutes, bet vėlgi alergija - ir man ir vyrui. Jau paskutinį kartą manau pabandyti tas pačias, nuo kuriu nors geriau jaučiausi, –Trivora, kurių sudėtis kaip ir triregolio.

Ką jus galėtumėt patarti, gerbiamoji daktare. Ką tik ištekėjau ir tai labai aktuali problema mums abiems. Ačiū labai, jei dar kartą gausiu jūsų atsakymą. Olga, 21 metai

Atsakymas

Daug moterų tikrai patiria kontraceptikų teikiamą naudą, deja, kai kurioms yra tikrai sunku parinkti tinkamiausią kontraceptiką.

Pirmiausia, kontraceptiko "Trivora" girdėti neteko, ar tikrai teisingas šis pavadinimas? Dėl krūtų skausmingumo būtų keletas patarimų. Pirmiausia stebėkite save, ar šis skausmas nesusijęs su mėnesinių ciklu, jei jis stiprėja prieš mėnesines, tuo laikotarpiu vartokite mažiau skysčių, parinkite tinkamą liemenėlę. Tiktų pavartoti vitaminų (A,E), nakvišos preparatų.

Nerašote, kiek laiko bandėte gerti kontraceptiką. Gali būti, kad pirmus 1-3 vartojimo mėnesius krūtų skausmingumas sustiprėja, o po to pranyks, tokiu atveju reikėtų kantrybės.

Tačiau jei netinka geriami hormonai ir žvakutės, pabandykite naudoti prezervatyvus.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.