aA
Izraelio pajėgos per reidą šiaurinėje Vakarų Kranto dalyje pirmadienį sulaikė vieną iš radikalios palestiniečių grupuotės "Islamo džihadas" lyderių, sustiprindamos būgštavimus dėl galimo greito paliaubų nutraukimo.
Izraelio kariai "Islamo džihado" karinio sparno lyderį Dženino mieste Hassaną Khamaisehą (Hasaną Chamaisehą) sulaikė ankstų pirmadienio rytą, pranešė ši grupuotė.

Šaltiniai Izraelio saugumo struktūrose savo ruožtu sakė, kad šis reidas surengtas prieš palestiniečių kovotojų kuopelę, kuri gamino sprogstamuosius užtaisus ir yra atsakinga dėl kelių sprogdinimų.

Vienas aukšto rango "Islamo džihado" lyderių Bassamas Saadis (Basamas Sadis) agentūrai AFP sakė, kad "jei Izraelis tęs reidus prieš palestiniečius, grupuotė nebesilaikys paliaubų".

"Islamo džihadas" yra viena iš penkių palestiniečių kovotojų grupuočių, kurios susitarė trims mėnesiams sustabdyti išpuolius prieš izraeliečius. Tačiau prieš skelbdamos paliaubas jos iškėlė virtinę sąlygų, tarp kurių yra buvo reikalavimas nutraukti palestiniečių areštus.

Palestiniečių saugumo šaltinis taip pat pranešė, kad Izraelio kariai, pasitelkę šarvuočius ir buldozerius, surengė reidą ir netoliese esančioje kovotojų citadelėje Tubase, norėdami suimti judėjimo "Fatah" karinio sparno "Al Aksos kankinių brigadų" vietos lyderį Ahmadą Daraghmehį.

A.Daraghmehio sulaikyti nepavyko, tačiau buvo suimta jo motina.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.