aA
Į Marijampolės pataisos namų teritoriją per tvorą pirmadienio naktį buvo įmestas mobiliojo ryšio telefonas. Nuteistiesiems jis neatiteko, nes buvo aptiktas prižiūrėtojų.
Viename įstaigos apsaugos bokštelyje budėjęs prižiūrėtojas pranešė, kad prie pataisos namų tvoros privažiavo sidabro spalvos automobilis BMW, iš kurio išlipo trys vyriškiai.

Po kelių minučių paskambinęs pareigūnas pridūrė, kad vienas iš trijulės per tvorą į įstaigos teritoriją permetė kažkokį daiktą.

Telefoną permetę maždaug 25 metų vyriškiai sėdo į automobilį ir nuvažiavo.

Į įvykio vietą buvo skubiai nusiųstos dvi prižiūrėtojų grupės: viena ieškoti permesto daikto, kita - jį metusių asmenų.

Pasak Kalėjimų departamento atstovo spaudai, į staigos teritorijoje, uždraustoje zonoje, rastas pusės litro talpos plastikinis butelis nupjautu kakleliu, apvyniotas bespalve lipnia juosta.

Iš jo ištraukę poroloną, pareigūnai aptiko mobiliojo ryšio telefoną "Siemens A35", kroviklio laidą su antgaliu ir 24-ių kadrų fotojuostelę.

Pasak pataisos namų pareigūnų, telefonams pakrauti nuteistieji dažniausiai pritaiko tranzistorinių radijo imtuvų maitinimo šaltinius.

Tarnybinį tyrimą dėl permesto mobiliojo telefono ir kitų draudžiamų daiktų atlieka Marijampolės pataisos namų Vidaus tyrimų tarnyba. Kol kas tik žinoma, kieno vardu registruotas automobilis BMW su Alytaus apskrities numeriais.

Draudžiamų daiktų "pristatymas" nuteistiesiems permetant per tvorą ir toliau lieka vienas pagrindinių būdų, nors šiuos pataisos namus juosia penkių metrų aukščio tvora, o prižiūrėtojai saugo įstaigą ne tik šiapus, bet ir nuolat apeina ir apžiūri teritoriją anapus.

Tačiau pareigūnai neturi teisės sulaikyti ir apieškoti asmenų už pataisos namų teritorijos.

Tai ne pirmas kartas, kai nuteistiesiems telefonus bandoma permesti per tvorą. Per daugiau nei pusmetį Marijampolės pataisos namų pareigūnai aptiko ir paėmė daugiau nei 90 mobiliojo ryšio telefonų.

Marijampolės pataisos namuose šiuo metu bausmę už padarytus nusikaltimus atlieka beveik 1600 ne pirmą kartą teistų vyrų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.