aA
Australas Jamesas Harrisonas (Džeimsas Harisonas) pirmadienį buvo įtrauktas į Gineso rekordų knygą kaip daugiausiai kraujo pasaulyje paaukojęs žmogus - jis Australijos Raudonojo Kryžiaus kraujo banke paaukojo iš viso 480 litrų savo kraujo.
Blood
Tokio kiekio užtektų dešimt kartų pripildyti mažalitražio lengvojo automobilio kuro baką.

Anot Jameso Harrisono, kuriam pirmadienį pagrįstai galėjo būti šiek tiek silpna ir svaigti galva, pirmą kartą jis savo kraujo paaukojo 1955 metais, būdamas 18 metų, praėjus trejiems metams po to, kai jam pačiam buvo atlikta gyvybę išsaugojusi kraujo perpylimo operacija. Iki šiol donoras rekordininkas Australijos Raudonojo Kryžiaus kraujo banke apsilankė 804 kartus. Dabar jis svajojąs paaukoti iš viso 1 tūkst. kraujo dozių.

"Nueinu į kraujo banką pasimatyti su merginomis, o kol būnu ten, man ir nuleidžia kraujo", - per pagerbimo ceremoniją juokavo J. Harrisonas.

Įtraukimo į Gineso rekordų knygą proga jis gavo vyno butelį, kurį jam įteikė praėjusių metų spalį Balio saloje per bombų sprogimus sužeistas australas Jasonas McCartney (Džeisonas Makartnis).

Kaip teigė Australijos Raudonojo Kryžiaus vadovas Robertas Hazelis (Robertas Heizelis), kasmet kraujo aukoja apie 3 proc. australų, nors 80 proc. šalies gyventojų kada nors gyvenime prireiks kraujo perpylimo arba kitų kraujo produktų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.