aA
Lietuvos gyventojai labai palankiai vertina šalies kariuomenę ir mano, kad ji yra visiškai kitokia, nei buvusi sovietų armija. Tai paaiškėjo birželio 6 – 19 dienomis atlikus viešosios nuomonės tyrimą, sakoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime spaudai.
Lietuvos kariuomenė
Lietuvos kariuomenė
© ELTA
Apklausos duomenimis, du trečdaliai (66 proc.) šalies gyventojų Lietuvos kariuomenę vertina teigiamai. Net 82 proc. respondentų pritaria teiginiui, kad dabartinė Lietuvos kariuomenė „yra visiškai kitokia, nei buvusi sovietų armija“.

Per pastaruosius metus sumažėjo gyventojų, neigiamai vertinančių kariuomenę. Šiemet kariuomenę nepalankiai vertina 16 proc. apklaustųjų, o 2002 m. birželio mėn. atlikto viešosios nuomonės tyrimo duomenimis, tokių žmonių buvo 20 proc. 18 proc. apklaustųjų atsakė neturį nuomonės apie kariuomenę (2002 m. – 16 proc.).

Kiek palankiau kariuomenę vertina vyrai, vidutines pajamas gaunantys asmenys ir Alytaus, Kauno, Marijampolės apskričių gyventojai.

Per pastaruosius metus taip pat padaugėjo manančių, kad šalies kariuomenė yra kitokia, nei buvusi sovietų. Praėjusiais metais taip manė 75 proc. respondentų, šiais metais – 82 proc.

Reprezentatyvią Lietuvos gyventojų apklausą atliko Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“. Apklausa atlikta Lietuvos Respublikos Krašto apsaugos ministerijos užsakymu.

Apklausos tikslas – sužinoti, kaip vertinama dabartinė Lietuvos kariuomenė, koks jos įvaizdis visuomenėje, kokią kariuomenę norėtų matyti Lietuvos žmonės.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.