aA
Rygos apygardos teismas pirmadienį pripažino kaltu dėl sukčiavimo stambiu mastu ir nuteisė penkerius metus kalėti Lietuvos pilietį Sergejų Ivanovą. Teismas Lietuvos piliečiui skyrė prokurorų reikalautą bausmę - penkerius metus kalėjimo ir išsiuntimą iš šalies.
Teismas
Du S.Ivanovo bendrininkai nuteisti lygtinai. Nuteistieji turės atlyginti žalą nukentėjusiesiems.

Teisiamieji apgaulės būdu pasisavino daugiau kaip 120 tūkst. latų (636 tūkst. litų).

S.Ivanovas - vienas iš trijų vyriškių, kurie, apsimetę visuomeninės organizacijos "Naujųjų valstiečių sąjunga" atstovais, žadėjo padėti Latvijos piliečiams įsidarbinti užsienyje.

Anot bylos, S.Ivanovas ir du jo draugai Austrijoje įsteigė "Naujųjų valstiečių sąjungą", siūlydami darbą užsienyje: rinkti daržoves, vaisius ir uogas. Norintieji gauti darbo turėjo įstoti į sąjungą, sumokėti 30 latų (159 litų) nario mokestį, o vėliau mokėti mėnesinę įmoką, kuri, priklausomai nuo siūlomo darbo, kartais siekdavo 500 latų (2650 litų). Siūlymų dėl darbo praktiškai nebuvo, ir darbo užsienyje niekas taip ir negavo.

Tirdama šią bylą, prokuratūra išaiškino apie 600 nukentėjusiųjų, bet daugumos jų apklausti nepavyko, nes jie yra ne Latvijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.