aA
Naujo lyderio vedama Tėvynės sąjunga (TS) suformulavo šiuolaikinę tautiškumo formulę, apjungiančią Vyčio ir Rūpintojėlio bruožus. "Tautiškumas turi būti sietinas su kūrybiškumu ir pilietiškumu. Kūrybiškumas ir pilietiškumas yra labiausiai sietinas su dviem tautiniais bruožais - Vyčio ir Rūpintojėlio bruožais, kario ir sugebėjimo išsaugoti svarbiausias tradicijas simbioze", - pirmadienį sakė TS lyderis parlamentaras Andrius Kubilius.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius
© ELTA
Vytis - Lietuvos valstybės istorinis herbas - vaizduoja šarvuotą raitelį, virš galvos iškėlusį kalaviją, o Rūpintojėlis - sėdinčio ant akmens, susimąsčiusio Kristaus paveikslas - yra vienas populiariausių lietuvių liaudies skulptūros siužetų.

Didelė medinė Rūpintojėlio skulptūra stovėjo Seimo pirmininko kabinete, kai šias pareigas 1996-2000 metais ėjo buvęs TS pirmininkas Vytautas Landsbergis.

Tačiau prisimindami Lietuvos karių žygius viduramžiais, konservatoriai neragina imtis naujų teritorinių užkariavimų.

"Mes kario dvasią suprantame kaip veržimąsi į priekį. Kario dvasios atspindžiai turi būti matomi Lietuvos ambicijoje būti geriausia Europos valstybe", - aiškino partijos poziciją TS lyderis.

"Akivaizdu, jog tautiškumas ir tautinis identitetas sietinas su pasididžiavimu. Bus labai sunku išsaugoti tautiškumą, jeigu Lietuvos valstybė bus atsilikusi ir korumpuota", - pažymėjo jis.

Apie tautiškumo sąvoką diskutavo savaitgalį posėdžiavusi TS taryba. Ji taip pat priėmė dokumentus dėl požiūrio į šeimą ir žemės ūkio problemų.

"Visų pirma, mes siekiame, kad valstybė savo aktais negriautų tradicinės šeimos ir neskatintų to savo socialine politika. Mes norime, kad parama sveikai šeimai įgytų kuo efektyvesnes formas", - sakė TS lyderis.

Gegužės mėnesį A.Kubilius TS pirmininko poste pakeitė ilgametį partijos vadovą V.Landsbergį. Opozicinė TS frakcija Seime turi devynis narius. Iš viso Seimas turi 141 vietą, bet keturios vietos šiuo metu yra laisvos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.