aA
Valstybės kontrolė (VK) teigiamai įvertino Teisingumo ministerijoje atlikto finansinio audito rezultatus. Kaip pirmadienį pranešė VK, finansinio audito metu buvo patikrinta, ar 2002 metų finansinės ataskaitos parodo tikrą bei teisingą būklę ir ar jos sudarytos pagal teisės aktų reikalavimus, taip pat, ar sandoriai vykdomi pagal teisės aktų reikalavimus.
Vytautas Markevičius
Vytautas Markevičius
© ELTA
Auditorių nuomonė apie ministerijos finansines ataskaitas - teigiama.

Ministerija 2002 metais iš valstybės biudžeto penkiolikai programų vykdyti gavo ir panaudojo 35,8 mln. litų, arba 99 proc. valstybės biudžete numatytų asignavimų. Didžiausia dalis lėšų - 9,5 mln. litų buvo skirta teismo antstolių institucinės reformos metmenų įgyvendinimui. Po 4-5 mln. litų kainavo teisėsaugos institucijų sistemos koordinavimas ir kontrolė, naujų tyrimo metodų įdiegimas ir ekspertinė praktika, valstybės garantuojamos teisinės pagalbos teikimas.

Auditoriai atkreipė dėmesį, kad ministerija savo pačios vertinimu neįvykdė arba nevisiškai įvykdė programose numatytus uždavinius. Pavyzdžiui, Juridinių asmenų registro tvarkymo programoje nebuvo įsteigtas juridinių asmenų registras, nors šiai programai iš skirtų 1,5 mln. litų buvo panaudota net 1,47 milijono.

Ministerijos finansinėje atskaitomybėje auditoriai nenustatė reikšmingų klaidų. Tačiau pastebėjo, kad neteisingai buvo apskaitomas patikėjimo teise ministerijos valdomas ir naudojamas turtas - pastatas esantis Vilniuje, Gedimino prospekte bei statiniai Trakuose. Šios klaidos buvo ištaisytos audito metu.

Valstybės kontrolė teisingumo ministrui Vytautui Markevičiui rekomendavo užtikrinti ministerijos ir pavaldžių įstaigų biudžeto išlaidų kontrolę ir sustiprinti ilgalaikio turto apskaitos vidaus kontrolę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.