aA
Lietuvos pasieniečiai sulaikė per upelį iš Rusijos perneštą stambų kontrabandinių cigarečių krovinį. Nelegali cigarečių siunta aptikta pirmadienį paryčiais Vilkaviškio rajone, maždaug 500 metrų nuo valstybės sienos esančiame kviečių lauke.
Cigarettes
Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų nuomone, dėžės su cigaretėmis naktį galėjo būti perneštos per netoliese esantį Lieponos upelį ir vėliau gabenamos į Lietuvos gilumą. Dėžėse rasta 3 tūkst. cigarečių "Saint George" pakelių, 5 tūkst. pakelių cigarečių "Tri korolia" ir 2 tūkst. 500 pakelių cigarečių "Prima Klasika".

Kontrabandinis krovinys perduotas saugoti Pagėgių rinktinės Kybartų pasienio užkardai.

Iš viso šiemet pasieniečiai užkirto kelią į Lietuvą nelegaliai įvežti daugiau nei 820 tūkst. cigarečių pakelių, daugiausia iš Kaliningrado srities.

VSAT atstovas Giedrius Mišutis BNS pažymėjo, jog pastaruoju metu padaugėjo bandymų įvežti į Lietuvą kontrabandinių cigarečių. Tai gali būti siejama su šalyje išaugusia tokių cigarečių paklausa ir kaina.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.