aA
Įvairių buvusio prezidento Bilo Klintono skandalų tyrimas JAV mokesčių mokėtojams atsiėjo beveik 60 mln. dolerių. Kaip šeštadienį rašė laikraštis "Washington Post", paskelbęs šį Kongreso audito tarnybos įvertinimą, atitinkami tyrimai tęsis dar mėnesių mėnesius.
Bill Clinton
Bill Clinton
Buvęs ypatingasis prokuroras Kenetas Staras ir jo įpėdinis Robertas Rėjus narpliojo pirmiausiai Monikos Levinski aferą bei vadinamąjį Vaitvoterio skandalą, kilusį dėl Klintonų nekilnojamojo turto sandėrio gimtojoje Arkanzaso valstijoje.

Iš viso net penkios tyrimo komisijos bando aiškintis tariamas B.Klintono administracijos machinacijas. Jau dabar šių tyrimų išlaidos viršijo 110 mln. dolerių.

Prieš pat kadencijos pabaigą B.Klintonas susitarė su ypatinguoju prokuroru R.Rėjumi, jog prisipažins M.Levinski aferoje davęs melagingus parodymus, tačiau nebus už tai oficialiai apkaltintas. Už Vaitvoterio skandalą buvęs prezidentas Arkanzase turės sumokėti 25 tūkst. dolerių baudą ir čia penkeriems metams neteks advokato licencijos.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.