aA
Praėjusią savaitę, liepos 1-ąją, po atviru vasaros dangumi Vingio parko estradoje buvo atliktas V.Ganelino ir S.Gedos miuziklas "Velnio nuotaka". Į šią įspūdingą šventę Pinčiukas vis dėlto įstengė įmaišyti šaukštą deguto.
Roma Žakaitienė
© "Ekstra"
Po įspūdingos pirmosios miuziklo dalies, dar artistams ir muzikantams neišėjus iš scenos, pranešėja per garsiakalbius paskelbė: "Velnio nuotaka... kalbės kultūros ministrė Žakaitienė". Daugiatūkstantinė Vingio parko publika nuščiuvo, negalėdama susivokti, kodėl kultūros ministrė, gerbiamo verslininko V.Žakaičio nuotaka, taip nepagarbiai pavadinta?

Ir kokios Čia velnio žabangos: joks kultūringas žmogus, nesibaigus spektakliui (net pertraukos tarp veiksmų yra jo dalis), nesiropš į sceną. Bet gal kultūros ministrė, verslininko V.Žakaičio nuotaka, nutarė pasveikinti iš Izraelio specialiai į "Velnio nuotakos" premjerą atskridusį jos autorių kompozitorių V.Ganeliną? Arba pasveikinti žiūrovus su Pasaulio lietuvių dainų švente, kuri buvo pradėta "Velnio nuotakos" premjera.

Bet kultūros ministrės R.Žakaitienės kalba nebuvo skirta nei "Velnio nuotakai", nei jos autoriams ir atlikėjams, nei prasidėjusiai Pasaulio lietuvių dainų šventei. Ji įteikė platininį diską dviem vieno filmo kūrėjams.

Į Pasaulio lietuvių dainų šventės Kartų vakarą susirinkę vyresnio amžiaus "Velnio nuotakos" žiūrovai gūžčiojo pečiais: "Nei į tvorą, nei į mietą" , o jų vaikai prunkštė: "Be ryšio. Grybauja". Šalies kultūros ministrei "Ekstra" pataria dažniau lankytis kultūros renginiuose -- gal tada pradės skirti kiną nuo teatro?

Šio pirmadienio "Ekstroje" taip pat skaitykite:

Futbolininkas Davidas Beckhamas – revoliucionierius, pakeitęs pasaulio vyrų požiūrį į seksą, meilę ir vaikus

Velso princas Charlesas pirmą kartą paskelbė savo pajamų deklaraciją

Žemaitiškas antausis policijai ir valdžiai