aA
Maskvos Tverės tarpmunicipalinis teismas antradienį atsisakė priimti iš žiniasklaidos magnato Vladimiro Gusinskio advokatų skundą dėl koncerno "Media-Most" vadovo "neteisėto suėmimo".
Kaip pranešė žurnalistams advokatas Henris Reznikas, teismas mano, kad V. Gusinskis, kadangi jis jau nebeareštuotas, neturi teisės apskųsti anksčiau jam buvusią paskirtą kardomąją priemonę.

Kaip paaiškino žurnalistams H. Reznikas, remiantis Konstitucinio Teismo sprendimu suimtas asmuo turi teisę apskųsti šią kardomąją priemonę ir po paleidimo iš arešto.

H. Reznikas pranešė, jog "Konstitucinis Teismas paaiškino, kad apskųsti galima ne patį laikymą arešte, o šios kardomosios priemonės tesėtumą ir pagrįstumą".

Drauge, kaip pažymėjo H. Reznikas, tokių bylų nagrinėjimo teisme realių precedentų kol kas nebuvo.

Pasak jo, jau šiandien jis parengs kasacinį skundą, kurį per 7 dienas V. Gusinskio gynėjai perduos į Maskvos miesto teismą.

Kai Maskvos miesto teismas išnagrinės šį skundą dėl "Media-Most" vadovo suėmimo, gynėjai apskųs V. Gusinskiui birželio 16 dieną paskirtą naują kardomąją priemonę - pasižadėjimą neišvykti.

V. Gusinskis buvo suimtas birželio 13 dieną, kai atėjo į tardymą pas generalinės prokuratūros tardytoją duoti paaiškinimų dėl turimo padovanoto pistoleto ir šovinių. Dienos pabaigoje tardytojas pasirašė nutarimą sulaikyti žiniasklaidos magnatą dėl kaltinimų kitoje byloje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.