aA
Šeštadienį Maskvoje keletas tūkstančių žmonių dalyvavo demonstracijoje, reikalaudami spaudos laisvės ir reikšdami paramą Kremliaus puolamai NTV televizijai. Demonstracijoje dalyvavo daugiau kaip 3 tūkst. žmonių, į kuriuos kreipėsi Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotojas Vladimiras Lukinas, "Jabloko" lyderis Grigorijus Javlinskis ir liberalios Dešiniųjų jėgų sąjungos atstovai.
Vladimir Gusinsky
Vladimir Gusinsky
Dalyviai reikalavo, kad Vladimiro Gusinskio "Media-Most" grupei priklausančios žiniasklaidos priemonės liktų nepriklausomos nuo valstybės. "Media-Most" priklauso NTV, radijo stotis "Echo Moskvy", dienraštis "Segodnia" ir savaitraštis "Itogi".

Pusiau valstybei priklausanti "Gazprom" korporacija, pagrindinė NTV kreditorė, mėgino perimti stoties kontrolę. Rusijos teisėtvarka yra iškėlusi kaltinimus sukčiavimu V.Gusinskiui, kuris šiuo metu yra Ispanijoje ir priešinasi išdavimui.

V.Gusinskis kaltinimus neigia ir tvirtina, kad Kremlius tokiomis priemonėmis mėgina pažaboti kritiškas "Media-Most" žiniasklaidos priemones.

Kiek anksčiau šią savaitę Ispanijos laikraščiai pranešė, jog Madrido nacionalinis teismas turėtų atmesti Rusijos prašymą išduoti V.Gusinskį. Paskutinį žodį turės tarti Ispanijos vyriausybė, kuri spręs, ar perduoti magnatą Rusijos valdžiai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.