aA
Ankstų šeštadienio rytą kaukėti specialiųjų pajėgų policininkai šturmavo Slobodano Miloševičiaus namus Belgrade, aidint šūviams ir, matyt, nesėkme pasibaigus bandymui areštuoti buvusį Jugoslavijos vadovą.
Slobodan Milosevic
Naktinis reidas buvo surengtas praėjus keletui valandų nežinios dėl S.Miloševičiaus, Vakaruose kaltinamo Balkanų karų kurstymu, likimo. Vietos žiniasklaida, remdamasi policijos šaltiniais, sakė, kad bus siekiama per naktį suimti S.Miloševičių. Tyla eksprezidento rezidencijos viduje po specialiųjų dalinių įsiveržimo leido spėlioti apie konfrontacijos tarp policijos ir S.Miloševičiaus apsaugos galimybę.

Politiniai šaltiniai teigė, kad S.Miloševičiui buvo įteiktas arešto orderis, tačiau jis policijai pareiškė nepripažįstąs šio dokumento.

Naktį S.Miloševičius išėjo iš namų Dedinjės rajone, norėdamas pasveikinti maždaug 100 prie namo susirinkusių šalininkų minią. Įtakingas serbų politikos šaltinis sakė, kad problemos su areštu kyla dėl skirtingų Jugoslavijos policijos ir armijos, saugančios S.Miloševičiaus rezidenciją, pozicijų.

Po pirmojo nesėkmingo arešto bandymo S.Miloševičius Belgrado radijui B92 pareiškė, jog jaučiasi gerai ir su draugais geria kavą.

S.Miloševičių suimti mėginama prieš pat sueinant JAV nustatytam terminui, iki kurio Jugoslavija turėjo parodyti, jog bendradarbiauja su Jungtinių Tautų (JTO) karo nusikaltimų tribunolu arba susidurti su ekonominėmis sankcijomis.

Jugoslavijos naujieji vadovai yra anksčiau sakę, kad buvęs šalies prezidentas bus suimtas ne dėl karo nusikaltimų, kuriais jį kaltina Haga, tačiau dėl tokių nusikaltimų, kaip korupcija ir piktnaudžiavimas tarnybine padėtimi.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.