aA
Balandžio pirmąją oficialiai atidaromas prieštaringai vertinamas Grūto sovietinių skulptūrų parkas. Lietuvoje sovietmečiu buvo daugiau kaip 60 sovietinių skulptūrų.
Lietuvai atgavus nepriklausomybę šios skulptūros buvo demontuotos, 42 iš jų prieš trejus metus Vyriausybės nutarimu buvo perduotos Grūto parkui, kurį įkūrė verslininkas Viliumas Malinauskas.

Nuosavame miške sovietinių veikėjų skulptūrų muziejų įsteigti sumanęs verslininkas V.Malinauskas į jį teigia jau investavęs daugiau kaip 4 mln. litų.

Pirmasis Grūto parko eksponatas yra prieškario garvežys ir vagonas, tačiau lankytojų parke jis nevežios. Po radikalių visuomenės veikėjų sukelto triukšmo Grūto parko savininkas V.Malinauskas atsisakė sumanymo parke nutiesti siaurą geležinkelį ir tremtį primenančiais vagonais lankytojus vežti per mišką.

Parko teritorijoje yra įrengta kavinė, kurioje lankytojai galės pasivaišinti sovietmetį primenančiais patiekalais.

Oficialiai dar neatidarytame 20 hektarų plotą užimančiame parke jau yra apsilankę apie 100 tūkst. žmonių.

Jau prieš mėnesį kvietimai į atidarymą buvo išsiuntinėti užsienio šalių ambasadoriams ir valdžios atstovams.

Kelios dešimtys radikalių patriotinių visuomeninių organizacijų teigia, kad "sovietmečio budelių ir jų kolaborantų" skulptūrų parko kūrimas išniekina Lietuvos laisvės kovotojų atminimą ir "gausiai krauju palietą Dzūkijos žemę".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.