aA
Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas penktadienį savo kabinete priėmė Tėvynės liaudies partijos (TLP) lyderius sutuoktinius Laimą Andrikienę ir Vidmantą Žiemelį. Tiek Seimo pirmininkas, tiek patys TLP vadovai miglotai komentavo susitikimo turinį.
Laima Andrikienė
Laima Andrikienė
© ELTA
V.Žiemelis teigė kaip advokatas pasiūlęs Seimo pirmininkui pataisyti kai kurias Valstybės tarnybos įstatymo spragas. Jo teigimu, L.Andrikienė su Seimo pirmininku pasidalijo savo mintimis apie užsienio politiką.

Pati L.Andrikienė atsisakė BNS komentuoti pokalbio turinį, motyvuodama tuo, jog jame nieko svarbaus nebuvo. Ji teigė, jog pas Seimo pirmininką vyko kaip Kovo 11-osios Akto signatarė. V.Žiemelis taip pat yra Kovo 11-sios akto signataras.

Pats A.Paulauskas per savo sekretoriato vadovę Rasa Razgaitienę tik perdavė, jog V.Žiemelis ir L.Andrikienė siūlė panaudoti jų patirtį Seime, tačiau šio siūlymo nesukonkretino.

Apie Seimo pirmininko ir TLP lyderių susitikimą žiniasklaidai nebuvo pranešta. Šiemet L.Andrikienė ėmėsi iniciatyvos suburti dešiniosios ir centristinės pakraipos partijas, tačiau jos siūlymą palaikė tik keletas neskaitlingų partijų.

L.Andrikienės ir V.Žiemelis sukūrė Tėvynės liaudies partiją, kai pralaimėjo vidaus partinę kovą ir buvo pašalinti iš Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) tuometinio premjero Gedimino Vagnoriaus iniciatyva.

Vėliau ir pats G.Vagnorius buvo pašalintas iš konservatorių partijos. G.Vagnorius šiuo metu taip pat vadovauja neskaitlingai Nuosaikiųjų konservatorių partijai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.