aA
Pernai lankydamasis Lietuvoje, Europos Komisijos Užsienio ryšių direktorato Baltijos šalis kuruojančio skyriaus vadovas Jeanas Trestouras (Žanas Tresturas) sakė, kad konferencija būtų prasminga tik tada, jeigu Lietuva tiksliai žinotų, kiek lėšų reikės IAE pirmojo bloko uždarymui bei priimtų šį uždarymą pagrindžiantį įstatymą.

ERK posėdyje V. Milaknis minėjo, jog elektrinės bloko uždarymui gali prireikti nuo 13 iki 30 mlrd. litų.

Anot G. Kirkilo, konferencijos "atidėliojimas reiškia, kad valdančioji dauguma, priėmusi vienašališką, skubotą ir neparuoštą IAE uždarymo sprendimą, mėgina perkelti visas problemas kitam Seimui ir Vyriausybei".

LDDP parlamentaras įspėja, kad lietuva gali netekti bet kokios užsienio paramos IAE uždarymui.

"Įprastas dabartinei valdžiai švaistūniškumas ir nesugebėjimas laiku priimti sprendimus yra ypač grėsmingas, sprendžiant atominės energetikos problemas", sakoma G. Kirkilo pareiškime.

Jis paragino premjerą Andrių Kubilių "įvertinti padėties rimtumą, nubausti kaltus pareigūnus ir imtis priemonių, kad padėtis būtų ištaisyta".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.