aA
Pirmadieni Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose kartu su Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamu Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru koncertuos legendinė vokiečių roko grupė "Scorpions". Muzikantai į Vilnių atvyks šeštadienį iš Rygos.
Scorpions
© "Lietuvos žinios"
Grupė ir ją lydintis personalas bus apgyvendinti viešbučiuose "Mabre" ir "Karolina".

1965 m. Hanoveryje susibūrusi ir net 18 albumų išleidusi grupė koncerto organizatoriams pateikė nemažai reikalavimų. Anot koncertų agentūros "Vertikalus horizontas" projektų koordinatorės Marijos Tarasovos, Vokietijos rokeriai paprašė didžiulio būrio pagalbinio personalo (32 žmonių), naujausių laikraščių vokiečių ir anglų kalba, 100 rankšluosčių, prancūziško sauso vyno, viskio "Chivas Regal", alaus "Pilsener" ir "Heineken" bei 100 kg ledo gabaliukų.

Mažiausiai pusantros valandos truksiančiame koncerte "Scorpions" pristatys kartu su Berlyno simfoniniu orkestru įrašytą savo naujausią albumą "Moment of Glory" ("ilovės akimirka"). Lietuvos valstybiniam simfoniniam orkestrui diriguos Christianas Kolonovitsas iš Berlyno. Su orkestru "Scorpions" repetuos koncerto išvakarėse ir koncerto dieną.

Į legendinės grupės pasirodymą Vilniuje yra likę tik patys brangiausi - nuo 160 iki 200 litų kainuojantys - bilietai.

Po vienintelio pasirodymo Lietuvoje "Scorpions" išvyks koncertuoti į Ukrainos sostinę Kijevą.

1973 m. "Scorpions" kartu su grupe "Sweet" pradėjo gastroles po Europą. Vėliau buvo išleisti keturi nauji albumai su naujuoju gitaristu Ulrichu Rothu. 1982 metais "Scorpions" išvažiavo į pasaulinį turą. Tai buvo pirmoji užsienio sunkiojo roko grupė, koncertavusi Sovietų Sąjungoje. Beje, 1991 m. Kremliuje ji susitiko su Michailu Gorbačiovu.

"Scorpions" baladė "Wind of change", sugriuvus Berlyno sienai, tapo Vokietijos taikos himnu.

2000 m. išleisto naujausio albumo daina "Moment Of Glory" buvo oficialus Hanoveryje vykusios parodos "Expo 2000" himnas.