aA
Taivano parlamente trečiadienį kilo seniai matytos, tačiau anksčiau įprastos muštynės - vienas iš parlamentarų užpuolė savo kolegę, kuri neva pavadino jį gangsteriu.
Lo Fu-chu
Parlamento apsaugos kamerų nufilmuotoje medžiagoje buvo matyti, kaip nepriklausomas deputatas Lo Fu-chu skėlė antausį savo kolegei Diane Lee ir griebė ją už plaukų. Įsismarkavusį deputatą sulaikė apsaugininkas ir kiti parlamento nariai.

Liaudies partijai priklausanti D.Lee buvo nuvežta į ligoninę gydytis įdrėskimų. Spaudos konferencijoje apsiašarojusi D.Lee žurnalistams sakė, kad parlamentas yra demokratijos rūmai, vieta, kur įstatymų leidėjai turi protingai spręsti problemas.

Sumušta deputatė sakė, jog gali paduoti L.Fu-chu į teismą.

Nors L.Fu-chu teigė, kad pati nukentėjusioji pradėjo muštynes, mėgindama šliūkštelėti ant jo vandens stiklinę, vėliau jis apgailestavo parodęs blogą pavyzdį ir aiškino reporteriams, kad "muštynės yra blogai".

L.Fu-chu taip pat pasinaudojo proga atsiprašyti visų šalies moterų. Apie tai, kad parlamentaras būtų asmeniškai atsiprašęs sumuštos kolegės, nepranešama.

"Lietuvos rytas"